Høstens bilde

Høstens bilde
Antagelig årets siste sensommerdag

søndag 15. januar 2012

Middagsplanlegging - et nytt prosjekt i 2012

Jeg er stor fan av å lage mat fra bunnen av. Etter å ha deltatt på kokkekurs i 2010 fikk jeg mye inspirasjon, ble kvitt mange myter og fikk større respekt for gode vaner på kjøkkenet. Det har tatt tid, men jeg føler meg nå mer komfortabel med å prøve ut oppskrifter som er noe mer kompliserte enn for eksempel matprat.no.

Et stort hinder har vært det å handle inn og huske hva man har i skapene fra før av. Fordi vi ikke har barn ennå og har vært ganske impulsive/fleksible i hverdagen har jeg basert matlaging på dagsform og appetitt. Som nok har ført til et ganske høyt matbudsjett og fancy vaner.

Prosjektet i 2012 er å bli flinkere til å planlegge ukens meny. Denne helgen ble maten planlagt mens jeg ventet på at fredagens middag skulle bli ferdig og så ble alt (nesten) handlet inn lørdag morgen. Oppskriftene er hentet fra diverse kokebøker jeg har i bokhyllen. De har for det meste vært pynt de siste årene, men nå skal de hentes fram hver uke.

Dagens middag, Lyn-bacalao fra boken "Gourmet for begynnere", står i ovnen akkurat nå. Resultatet er både jeg og samboer spent på, da dette er første gang jeg har laget bacalao og samboer er usikker på om han liker retten i det hele tatt. Men jeg har tro på at det å luke litt bort og legge litt til, for å gjøre retten litt mer samboervennlig, kan være veien å gå.

Bildet blir lagt ut på twitter senere (@heleriksen).

Så får vi se da om dette kun er et blaff av en ønsket vane eller om vi faktisk klarer å gjennomføre dette hver uke i 2012. Spørs om ikke det avhenger mye av egen innsats, siden det er jeg som lager mesteparten av maten ;)

Jeg tar gjerne imot tips og gode råd! :)

- Helene

2 kommentarer:

  1. Det var smart! Spent på om du klarer å gjennomføre det hver uke - det skal jammen en del viljestyrke og rutine til for å få det til, men det har jeg tro på at dere klarer. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Uke 5 er kommet og planleggingen har stoppet opp litt. Men jeg har troen og gir ikke opp! ;)

      Slett