Høstens bilde

Høstens bilde
Antagelig årets siste sensommerdag

mandag 5. mars 2012

Opp med munnen, inn med.. kunstige tilsetningsstoffer?

Mandagen startet med fokus på Grandiosa som verken har skinke eller tomatsaus og sorte oliven som ikke er sorte. Twitret litt ble det også, uten at jeg har søkt opp flere enn de jeg merket meg i feeden min.

Det har med pris å gjøre. Så mye har jeg forstått. Vi ber om billigere matvarer, da må vi tåle å få dårligere kvalitet. For kvalitet koster. Såpass kan man se når man tar turen innom den fremtidige Mathallen i Oslo. Jeg var på matfestivalen Forsmak i helgen og DER er det lite kunstige tilsetningsstoffer. Det aller meste lages fra hånd og det kjennes godt på smaken. Honning, laks, ørret, spekemat, ost og så videre. Masse smaksprøver og mye inntrykk. Jeg gleder meg til Mathallen åpner i oktober og jeg kan bruke litt mer tid på å sette meg inn i hva de har å tilby. Men jeg fikk nå med meg litt te, sjokolade og ost (tre av mine favoritter, hehe).

Vi har et mattilsyn som skal passe på at maten vi spiser ikke gjør oss syke, både på kort og langt perspektiv. Men kan vi ikke få velge litt selv da? Det kan godt være at pizza i USA har fått status som grønnsak, men ingen her i Norge vil krysse av for å ha spist en av fem dersom pizza står på menyen.

Jeg holder meg litt utenfor denne debatten. Jeg har ikke tid eller energi til å sette meg ordentlig inn i det. Jeg liker uansett min hjemmelagde pizza best ;)

Uke 10 allerede! Det er nå en del uker siden jeg bestemte meg for å storhandle en gang i uken istedenfor å dra innom butikken hver dag etter jobb. Det funker! Vi sparer penger og spiser sunnere. Det begynner også å se bra ut i skap etc, fordi vi bruker en del av det vi har hjemme og ikke kjøper nytt hver gang fordi man er usikre på om man har det man trenger.

Det jeg kan bli flinkere på er å moderere mengden mat. Akkurat nå står det nesten 2 liter med gryte på komfyren, som er altfor mye mat for to personer når man tross alt har brød og aioli ved siden av. Men det er chili con carne og restene får bli med meg på jobb i morgen ;)

I går, etter en fartsfylt lørdag, roet vi helt ned og koste oss med mat. Frokost med egg og te, og ingen planer. Det vil si, middagen var jo planlagt. 

Jeg serverte denne retten; chilikylling. En utrolig herlig rett som ble ukas favoritt. Den skal absolutt lages igjen! Jeg har funnet mange fine oppskrifter hos Trines Matblogg i det siste og gleder meg hver dag når jeg sjekker ut bloggen. Anbefaler den på det sterkeste hvis du er interessert i mat!

Ha en fabelaktig kveld og nyt maten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar