Høstens bilde

Høstens bilde
Antagelig årets siste sensommerdag

torsdag 17. mai 2012

The Dictator - en annerledes filmanmeldelse

Nylig fikk jeg muligheten til å være med på lukket før-førpremiere av filmen "The Dictator". Etter å ha sjekket ut eventet på Facebook tok det kun noen få sekunder før jeg bestemte meg for å søke (og så må man se bort fra at jeg søkte på feil måte først, men det er merkelig hva man blir blind på når man har hastverk..).

Hvis du ikke har fått med deg trailer eller info om filmen, kan du lese mer om den her:
omtale Filmweb.no og her: Movie review Rollingstone.com

Jeg har aldri vært stor fan av Sacha Baron Cohen. Min humor og hans er sjelden samstemte, så jeg ender stort sett opp med å skjule ansiktet av skam fordi det er altfor langt utenfor mine humorgrenser. Men det slo meg når jeg så invitasjonen på twitter at jeg aldri har gitt Cohen en real sjanse. Og da jeg så traileren til filmen på tv med klippet av Cohen som slår til en kunde, og lo (!), bestemte jeg meg for å være så åpen som mulig.


Helt ærlig: filmen var for meg en liten skuffelse. Måten filmen er bygd opp på gir en viss forvetning underveis, men den leverer ikke helt. Personlig synes jeg at Cohen og Anna Faris (som har den kvinnelige hovedrollen) ikke har god nok kjemi. Jeg hadde forventet at de gjorde mer ut av klisjeene som romantiske komedier gjerne er proppfulle av, men de få scenene hvor jeg hadde forutsett harselering av et tårevått øyeblikk i en klassisk romantisk komedie faller kort i The Dictator.

MEN! Filmen varer i 83 minutter og jeg kjedet meg ikke ett eneste av de minuttene. Min opplevelse av filmen tror jeg har mer med min type humor å gjøre enn at filmen er dårlig. Når 90% av salen sitter og hyler av latter mens jeg ser overrasket rundt fordi de i det hele tatt ler aner det meg at det ikke er filmen som er problemet. Men for all del, jeg lo godt av enkelte scener. Denne for eksempel:


Mens scenen som innebærer en barnefødsel ble litt for mye for meg og opplevdes som mer pinlig enn morsom (fant ikke noe på youtube, så du får se filmen ;) )

Likevel mener jeg at filmen er verdt en tur i kinosalen. Dersom du ler av/med Borat og Bruno er denne filmen perfekt for deg. Og et lite tips til gutta: dersom dama di ikke liker Borat og Bruno kan du likevel foreslå denne filmen, Cohen er en smule mindre gal i denne karakteren enn vanlig ;)

Ellers vil jeg på det sterkeste anbefale å følge @fostbye og @plosiv på twitter. Ikke bare fikk vi se film i eksklusive lokaler, vi fikk også servert sushi fra Lille Asia og masse god vin. Så tusen takk til disse to!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar