Høstens bilde

Høstens bilde
Antagelig årets siste sensommerdag

søndag 2. oktober 2011

Krakow - reiseanbefaling

For et par uker siden var jeg og samboeren i Krakow i forbindelse med et bryllup. Vi bestemte oss tidlig for å slå litt på stortromma med hotell, vi hadde tross alt ikke vært på skikkelig sommerferie på grunn av leilighetskjøp og innflytting.

Gamlebyen i Krakow er helt vidunderlig herlig. Vi bodde på Hotel Copernicus, et femstjerners hotell i utkanten av gamlebyen som faktisk ikke koster skjorta. Vi betalte ca 1300 kr per natt, som tross alt ikke er dyrt når det er inkludert frokost og fri tilgang til basseng/badstue.

Hotel Copernicus, courtesy of google


Like ved hotellet lå en italiensk restaurant som heter La Campana. Den er anbefalt i Michelin-guiden og fortjener absolutt ros! Hovedretten vi bestilte, biff med jordbær- og balsamicosaus, var helt fortreffelig og kan på det sterkeste anbefales! Restauranten er nok i toppsjiktet i Krakow, men en treretters med vin og te koster faktisk ikke mer enn 600 kr. Vel verdt et besøk hvis du er i Krakow. Forsiden på en bokhandel/kafe rett ved La Campana

Rett på utsiden av gamlebyen ligger Galleria Krakowska. Et utrolig stort kjøpesenter i tre etasjer med utrolig mange butikker. De har også en Starbucks og jeg kan på det varmeste anbefale en moccha frappucino (uten krem) som selskap på en titterunde. 

Fasaden på en bygning i gamlebyen

Ellers bør du absolutt tilbringe mest tid i gamlebyen. Det er selvfølgelig litt turistpreg, men de aller fleste vil la deg vandre for deg selv og i helgene har de et stort marked på markedsplassen. Her kan du få tak i alt fra smykker til møbler. Jeg fikk selv tak i to ringer og et halssmykke, samt noen gamle mynter. 

En av gamlebyens mange kirker

Prismessig skal visstnok Krakow ligge litt høyere enn resten av Polen fordi det er mange turister der. Men for meg som aldri har vært i Polen tidligere var prisnivået meget overkommelig. Mat er omtrent halv pris på restaurant og andre varer ligger noe under norsk standard, selv om du ikke bør forvente annet enn norske priser på Galleria Krakowska.

Litt av markedsplassen i gamlebyen
En langhelg i Krakow er noe som bør vurderes neste gang du skal utenlands. Bra pris, utrolig flotte bygninger og veldig hyggelige mennesker!

See you around!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar